Аграрний фонд готовий гарантувати продовольчу безпеку України

Аграрний фонд готовий гарантувати продовольчу безпеку України

Укрінформ
Аграрний фонд готовий виступити гарантом продовольчої безпеки України.

Про це заявив в.о. голови правління компанії Богдан Банчук в інтерв'ю виданню НВ, повідомляє пресслужба Аграрного фонду.

«Якщо в уряду є бачення, що Аграрному фонду потрібно забезпечити продовольчу безпеку в довготривалій перспективі, то ми готові виступити гарантом такої безпеки» - сказав Банчук.

Також він розповів, що пріоритетними завданнями на 2020 рік є виведення компанії з фінансової кризи та повернення довіри сільгоспвиробників.

«Головне завдання на 2020-й – максимально наблизити товариство до фінансових показників зі знаком «плюс», а також повернути довіру малого та середнього сільгоспвиробника до Аграрного фонду, стати надійним партнером аграріїв і своєчасно надавати їм фінансову підтримку від імені держави», - додав в.о. голови правління товариства.

За його словами, ПАТ «Аграрний фонд» реалізує мінеральні добрива, закуплені в 2019 році, а надалі планує сконцентруватися на розвитку своєї форвардної програми.

«Зараз на балансі Аграрного фонду близько 110 тис. тонн добрив, які ми хочемо продати, коли будуть сприятливі ринкові умови. А надалі в планах товариства все ж таки сконцентруватися на фінансовій підтримці наших агровиробників… Ми плануємо розвивати нашу форвардну програму і повернутися на попередні обсяги закупівель зернових. Весняний її етап буде продовжуватися до останньої заявки, але все ж таки дуже великі сподівання покладаємо на осінь» - наголосив Банчук.

Читайте також: Агрофонд цьогоріч профінансував виробників на 233 мільйони за форвардними закупівлями

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками першого кварталу 2020 року, ПАТ «Аграрний фонд» зазнало збитків на суму 207 млн грн. Загалом, станом на кінець травня в активах компанії налічувалося 22 тис. тонн зерна, 109,5 тис. тонн мінеральних добрив і 105 млн грн на банківських рахунках.

Уряд 13 травня 2020 року звільнив Івана Баришева з посади в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» і призначив на цю посаду Богдана Банчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-