“Розігрів” економіки є одним з головних завдань уряду на рік – Шмигаль

“Розігрів” економіки є одним з головних завдань уряду на рік – Шмигаль

Укрінформ
“Розігрів” економіки для подолання наслідків пандемії є одним із головних завдань уряду на поточний рік.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції на тему "100 днів уряду" 11 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміли, що Україна стикнеться з безпрецедентною економічною кризою, пов'язаною з наслідками (пандемії - ред.). Хоча ми закрили лише 6 галузей економіки, що пов'язані з кінцевим споживанням: транспорт, туризм, ресторанний бізнес, торгівля непродовольчими товарами, масові заходи, - але ці сфери вплинули на всю економіку. Почало падати споживання, почала "охолоджуватися" економіка. "Розігрів" економіки - це є одним із головних завдань уряду на поточний рік", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Питання води для Криму на порядку денному немає — Шмигаль

За його словами, "розігрів" економіки відбуватиметься за класичними підходами: збільшення держзамовлення, підтримка власних виробників, інвестування у велике будівництво. Зокрема, на дорожнє будівництво буде спрямовано понад 100 млрд грн.

"У нас був безпрецендентно швидкий рівень змін до державного бюджету завдяки роботі уряду, Верховної Ради. Ми отримали можливість реагувати на COVID-19 доволі оперативно. Створили фонд - 65 млрд грн, які, як відомо використовуються, дають можливість оперативно реагувати. Ми розуміємо наслідки, розуміємо вплив на економіку, розуміємо, куди рухатися", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, уряд із 12 березня 2020 року запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного. Наразі в Україні до 22 червня діє адаптивний карантин.

У квітні Верховна Рада ухвалила зміни до Державного бюджету на 2020 рік. Згідно з документом, доходи скорочено на 119,75 млрд грн, видатки - збільшено на 82,4 млрд грн. У бюджеті також створено фонд на боротьбу з COVID-19 в розмірі 64,9 млрд грн.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду 9 червня ухвалила рішення про започаткування для України нової 18-місячної програми Stand-by. Загальний обсяг програми - 5 млрд дол. Перший транш обсягом 2,1 млрд дол. має надійти в Україну 11 червня 2020 року, він буде спрямований до Державного бюджету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-