АрселорМіттал виводить з експлуатації першу дільницю блюмінга

АрселорМіттал виводить з експлуатації першу дільницю блюмінга

Укрінформ
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зупинив роботу дільниці №1 цеху блюмінга, яка почала працювати ще у 1958 році. Цей захід матиме чималий позитивний вплив на екологію.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

“Наразі перша дільниця блюмінга вже відключена від джерел енергопостачання, окрім чергового освітлення та систем аварійного забезпечення. Раніше були розроблені заходи для підтримки працездатності необхідного обладнання, усіх аварійних і дренажних систем об’єкта”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що закриття першої дільниці блюмінга стало можливим завдяки реалізації інвестиційної програми підприємства - будівництву нових сучасних агрегатів і модернізації діючих.

Після закриття дільниці № 1 загальний рівень виробництва «АрселорМіттал Кривий Ріг» не зміниться завдяки перерозподілу потоку сталі на МБЛЗ і другу дільницю блюмінга.

Зупинка роботи першої дільниці блюмінга забезпечить також екологічний ефект. Будуть виведені з експлуатації сорок джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферу, зокрема, тридцять нагрівальних колодязів. Це дозволить знизити викиди від цих джерел приблизно на 500 тонн на рік.

Зазначається, що блюмінг-1 почав свою роботу у 1958 році, ще за кілька років підприємство ввело в експлуатацію блюмінг-2. У 2015 році перший та другий блюмінги «АрселорМіттал Кривий Ріг» були об'єднані у єдиний цех.

За більш як 60 років роботи блюмінг здійснив вагомий внесок у загальний випуск металопродукції комбінату. До моменту зупинки першої дільниці цех загалом випустив понад 183 млн тонн готової продукції.

Дільниця №1 цеху виконувала прокатку квадратної сталевої заготовки різного перетину (300×300 мм, 150×150 мм, 130х130 мм, 125х125 мм, 80×80 мм), а також бандажної смуги 32х126 мм.

На підприємстві зазначили, що з моменту введення карантинних обмежень частина персоналу дільниці №1 блюмінга забезпечувала підтримку працездатності аварійних систем цеху, демонтаж обладнання виконувався із суворим дотриманням усіх санітарно-гігієнічних вимог.

Більша ж частина працівників дільниці перебувала в оплачуваних відпустках або в простої за межами підприємства з відповідною оплатою. Нині 50 працівників цього об'єкта вже переводяться на вакантні місця на дільниці №2.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» готовий надати персоналу можливості для працевлаштування на будь-які актуальні на підприємстві вакансії. У кожному конкретному випадку рішення буде ухвалюватися індивідуально у повній відповідності з вимогами трудового законодавства.

Читайте також: У Арселор Міттал занепокоєні занадто дорогою електроенергією в Україні

Як повідомлялося, ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" – одне з найбільших металургійних підприємств в Україні.

Компанію ArcelorMittal утворено 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесмену Лакшмі Мітталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-