Посол Мельник розповів, як можна пришвидшити реформування

Посол Мельник розповів, як можна пришвидшити реформування "Укрзалізниці"

Відео
Укрінформ
Залізниця Німеччини, "Дойче Бан", та "Укрзалізниця" співпрацюватимуть як стратегічні партнери.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Станом на сьогодні йдеться лише про консультування. Тобто про те, що завдяки фахівцям німецької залізниці реформа, яка була започаткована в Україні, буде не лише продовжена, але буде здійснюватися ще швидшими темпами", – сказав український дипломат.

Читайте також: Укрзалізниця за минулий рік отримала 3 мільярди чистого прибутку

Мельник наголосив, що "за обсягами і перевезень, і пасажирів, і вантажів німецька і українська залізниці фактично на одному рівні".

"Тобто ці обсяги одного виміру. Вантажопотоки в Україні навіть вищі, ніж в Німеччині. Тому, якщо нам вдасться співпраці, яка була започаткована, надати практичного продовження, то я переконаний, що від такого партнерства Україна лише зможе виграти", – відзначив Мельник.

Читайте також: Криклій анонсував систему знижок Укрзалізниці на вантажоперевезення

Нагадаємо: меморандум про співпрацю "Укрзалізниці" і Deutsche Bahn був підписаний у Києві в лютому 2020 року. У ньому зазначалося, що йдеться про консультації німецьких фахівців щодо оптимізації операцій і управління. Деталі співпраці на той момент не були відомі, їх регулюватиме угода про стратегічне партнерство, підписання якої раніше анонсували на лютий. Нових дат українська та німецька сторони наразі не оголошували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-