Експрем’єр Гончарук: Відсутність співпраці з МВФ - шлях до дефолту

Експрем’єр Гончарук: Відсутність співпраці з МВФ - шлях до дефолту

Укрінформ
В Україні на сьогодні є все, щоб рухатися в правильному напрямку. Вже досить скоро країна зможе залучати дешевий кредитний ресурс, і, відповідно, вкладати більше в соціальну сферу.

Про це в інтерв`ю радіо "Свобода" заявив експрем`єр Гончарук.

"У нас унікальна можливість зараз. У нас нормальна макроекономічна ситуація. Якщо би не було коронавірусу, все взагалі дуже непогано. У нас низька інфляція, що дозволяє НБУ знижувати ставку рефінансування до 8%. Про що це говорить? Про те, що якщо продовжувати у тому ж напрямку і не робити помилок, принаймні грубих, то у нас досить скоро може бути дешевий кредитний ресурс, а це робочі місця, це вищі зарплати, це більше податків, які дають можливість більше витрачати на соціальну сферу. Тобто в правильному напрямку можна рухатися. Все для цього є", - зазначив Гончарук.

Водночас, за його словами, Україна поки не може відмовитися від співпраці з МВФ.

"Я впевнений, що президент розуміє важливість співпраці з МВФ. Більше того, ми неодноразово говорили про те, що це ж не про кредит МВФ, а це про репутацію країни. Тобто про те, чи будуть з тобою взагалі працювати наступні декілька років, чи ні", - підкреслив Гончарук.

Читайте також: Гончарук вважає, що бюджет цьогоріч доведеться переглядати кілька разів

Він наголосив, що відсутність співпраці з МВФ – це шлях до дефолту.

"Є креативні, екзотичні ідеї в окремих людей, які також не соромляться доносити ці ідеї до президента. І тому в публічній площині важливо пояснювати, що відсутність співпраці з МВФ – це шлях до дефолту. Це такий сценарій дефолтний. Тобто люди, які ратують за те, щоб відмовитися від МВФ, від співпраці з нашими міжнародними партнерами, ратують за цей сценарій. Це важливо розуміти", - зазначив експрем`єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-