Десять

Десять "мінімалок": керівників держбанків закликають скоротити зарплати

Укрінформ
Кабінет міністрів рекомендує на період карантину обмежити 10 мінімальними заробітними платами (47 230 грн) зарплати керівникам державних банків та членам наглядових рад.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Заробітні плати керівників державних банків повинні бути обмежені 10 мінімальними заробітними платами (47 230 грн). Відповідна рекомендація була прийнята на засіданні Кабінету міністрів України 29 квітня і найближчим часом буде направлена наглядовим радам АТ КБ «ПриватБанк», ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», ПАТ "Державний ощадний банк", - ідеться в повідомленні.

Рекомендація поширюється на голів правління, членів правління, а також членів наглядових рад державних банків. Обмеження повинно діяти з квітня 2020 року та на період до завершення місяця, в якому скасовується встановлений карантин.

Читайте також: Не більше 47 тисяч: уряд скоротив зарплати чиновників на час карантину

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 29 квітня 2020 року ухвалив рішення про встановлення розміру зарплати керівників та членів виконавчих органів, членів наглядових рад державних компаній на час карантину на рівні не вище 47 тис. грн.

Верховна Рада 13 квітня ухвалила зміни до держбюджету-2020 за основу і в цілому. Згідно з документом, дефіцит держбюджету збільшується на 202 млрд грн - до 298,4 млрд грн (із 96,3 млрд грн), доходи скорочуються на 119,75 млрд грн - до 975,8 млрд грн (із 1095,6 млрд грн), видатки збільшуються на 82,4 млрд грн - до 1266,4 млрд грн (із 1184 млрд грн).

У бюджеті також створено фонд для боротьби з COVID-19 обсягом у 64,9 млрд грн.

Окрім того, до завершення карантину, починаючи вже з 1 квітня, зарплата державних чиновників не повинна перевищувати 47 тис. гривень. Це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-