«Антирейдерська» комісія розглядає понад тисячу скарг – Малюська

«Антирейдерська» комісія розглядає понад тисячу скарг – Малюська

Укрінформ
Наразі на розгляді Колегії Міністерства юстиції України з розгляду скарг у сфері державної реєстрації перебуває понад тисяча скарг на дії реєстраторів.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська під час онлайн-зустрічі, ініційованої Асоціацією правників України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз більше тисячі скарг перебуває на розгляді «антирейдерської» комісії , так званої Колегії ( Колегії Міністерства юстиції України з розгляду скарг у сфері державної реєстрації - ред). Щоб пришвидшити розгляд скарг, ми навіть створили три колегії окремих, які працюють паралельно, залежно від розгляду скарг», - заявив Малюська.

Він нагадав, що на період карантину було прийнято рішення розглядати скарги в одноособовому порядку в найкоротші терміни, проте «зараз у зв’язку з тим, що кількість рейдерських дій, порушень у сфері реєстрації збільшилася, очевидно, люди відчули, що колегія не працює, на паузі, відповідно довелося відновити роботу колегії».

Минулого тижня, додав міністр, Колегія відновила свою роботу і планує щотижня розглядати не менше 100 скарг.

Окрім того, Малюська зауважив, що «накал рейдерства істотно зменшився, а рейдерські дії, якщо їх хтось і збирається вчиняти, стали набагато дорожчими».

«У нас не було належної реакції правоохоронних органів. Ми відключали людей від реєстру, реєстраційну дію скасовували, повертали попередній стан, повертали у власність, але подальших кроків з боку правоохоронних органів часто не відбувалося. Зараз нібито є більш-менш адекватна кооперація з Нацполом, і почнуться по суті кримінальні переслідування реєстраторів, щодо яких у нас є величезна купа матеріалів щодо незаконних дій, вчинених такими реєстраторами. Тобто це вже відбувається», - анонсував міністр юстиції.

Читайте також: Офіс протидії рейдерству відновлює колегіальний розгляд скарг

Окрім того, він повідомив, що наразі завершується розробка чергового «антирейдерського» законопроєкту, який міститиме новели щодо протидії рейдерству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-