Каскад дніпровських водосховищ наповнений на 94%

Каскад дніпровських водосховищ наповнений на 94%

Укрінформ
Наповнення каскаду дніпровських водосховищ становить 94%, а сам каскад працює в узгодженому Міжвідомчою комісією режимі.

Про це 27 квітня повідомляє пресслужба Державного агентства водного господарства України.

«Станом на сьогодні, каскад дніпровських водосховищ працює в узгодженому Міжвідомчою комісією режимі і його наповнення становить 94%. Це стало можливим завдяки правильним управлінським рішенням та вчасному реагуванню Держводагентства на прогнозовані Укргідрометцентром несприятливі гідрологічні умови та відсутність повені», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Держводагентство ще на початку року, враховуючи низьку водність та для створення стратегічного запасу води, розпочало наповнення дніпровських водосховищ.

«Держводагентство вкотре наголошує, що не вбачає ризиків у забезпеченні водою аграріїв та питних потреб українців. Це пріоритети Держводагентства, як це передбачено Водним кодексом України», - наголошують в агенстві.

За інформацією пресслужби, Держводагентство продовжує забезпечувати аграріїв водою для зрошення півдня України, джерелом якого є саме дніпровська вода, заакумульована в каскаді дніпровських водосховищ.

«Адже зрошення є необхідною складовою у вирощуванні сільськогосподарської продукції - а це, в свою чергу - гарантування продовольчої безпеки нашої країни», - підсумували у пресслужбі Держводагентства.

Читайте також: В Україні вперше можуть обмежити використання води - через аномальну зиму

Як повідомляв Укрінформ, у Держводагенстві на початку березня 2020 року попереджали, що вперше за 120 років в Україні можуть обмежити права водокористувачів у використанні води. Адже відповідно до статті 45 Водного кодексу України, у разі настання маловоддя, права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування, в тому числі скиди води через греблі ГЕС. Наголошувалося, що у випадку необхідності таких заходів пріоритетним буде забезпечення питних і побутових потреб українців. Також, у березні 2020 року Міжвідомча комісія по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ узгодила відповідні режими роботи водосховищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-