На окупованому Донбасі «реорганізують» вугільну галузь і закривають шахти - Мінреінтеграції

На окупованому Донбасі «реорганізують» вугільну галузь і закривають шахти - Мінреінтеграції

Укрінформ
На окупованих територіях Луганської області видобуток вугілля з початку року скоротився на 33%, а виробництво феросплавів – на 60%.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Тенденції щодо погіршення економічної ситуації на території ОРДЛО посилюються з початку року. Зокрема, на території ОРЛО у першому кварталі 2020 р. видобування вугілля знизилося на 33%, а виробництво феросплавів – на 60%. При цьому на 40% зросли борги по заробітній платі (до 2,7 млрд руб.)", - інформують у міністерстві.

Зазначається, що критична ситуація склалась у місті Хрустальний, де сукупні борги з заробітної плати підприємств міста збільшилися протягом року у вісім разів – до близько 580 млн руб. Основна причина – загострення кризових явищ у вуглевидобувній промисловості.

У Мінреінтеграції повідомляють, що окупаційна адміністрація вже анонсувала заходи з «реорганізації» вугільної галузі. Ухвалено «закон» щодо порядку ліквідації збиткових підприємств, що фактично означатиме масове скорочення.

За інформацією відомства, протягом квітня закрили шахти «Новопавлівська», «Міусинська», «Вергелівська», розглядається питання «сухої» консервації шахти «Никанор-Нова». Протягом року очікується закриття ще 5 шахт.

"Закриття вугільних підприємств ставить під загрозу об’єкти соціальної інфраструктури, які утримувалися за їхній рахунок", - наголошують у відомстві.

У межах «реорганізації» розглядається проєкт створення «державного унітарного підприємства» (ДУП) під робочою назвою «Східвугілля» («Востокуголь»), якому будуть передані усі вугільні активи на території ОРЛО. У т.ч. ДУП «Центроуголь», «Антрацит» та «Углереструктуризация», а також т. зв. Філії 2 ЗАТ «Внєшторгсервіс» («Ровенькиантрацит», «Свердловськантрацит» та «Краснодонвугілля»).

Читайте також: Постійна рада ОБСЄ проводить перше віртуальне засідання

За наявною інформацією, на посаду керівника нової структури розглядається кандидатура громадянина Російської Федерації Андрія Чуріна, який до цього керував вугільним напрямком «Тувинської енергетичної промислової корпорації» (власник – бізнесмен Руслан Байсаров) і нещодавно очолив філію №2 ЗАТ «Внєшторгсервіс». Зазначена компанія зареєстрована у Південній Осетії і здійснює управління низкою промислових підприємств в ОРДЛО в рамках контролю державою-окупантом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-