Дискусія про соцполітику в умовах

Дискусія про соцполітику в умовах "коронакризи" є однобокою - радник Президента

Укрінформ
Дискусія, яка ведеться в Україні щодо соціальної політики в умовах епідемії коронавірусу, є однобокою, адже незабаром  держава стикнеться з безробіттям на тлі економічної кризи.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" заявив радник Президента України з економічних питань, член наглядової ради Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

"Дискусія з приводу соціальної політики є дещо однобокою. Бо це не лише обслуговування наших пенсіонерів і ті додаткові кошти, які будуть їм виплачені", - зазначив Устенко.

За його словами, вже незабаром Україна стикнеться з безробіттям, посиленим поверненням великої кількості заробітчан. На думку експерта, слід готуватися до того, що ця категорія громадян залишатиметься в Україні від одного до трьох років.

"Коронавірус розвивається на тлі глобальної економічної кризи. І коли в країні є економічна криза, яка активно посилюється кризою коронавірусу, постають питання, пов`язані з падінням нашої економіки. Це колосальне завдання для Міністерства соціальної політики, для всіх політиків. Важливо чітко розуміти, що багато соціальних питань зрештою упруться в економіку", - наголосив радник Президента.

Читайте також: Карантин залишив без роботи 40 тисяч українців

Він нагадав, що Володимир Зеленський поставив перед урядом завдання вирішувати комплекс питань, які потягне за собою ситуація з епідемією коронавірусу. Такі ж питання порушувалися під час зустрічей глави держави з комітетами Верховної Ради з питань економічної та соціальної політики.

"Ми стикнулися з кризою, яка більша за Велику депресією 1928-32 років", - підсумував Устенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-