Попит на валюту значно зменшився - Нацбанк

Попит на валюту значно зменшився - Нацбанк

Укрінформ
Національний банк констатує, що цього тижня попит на валюту був значно меншим, ніж минулого тижня.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація на валютному ринку значно змінилась. На минулому тижні Національний банк для згладжування коливань проводив інтервенції на більш ніж 1 млрд дол. Цього тижня ситуація більш-менших збалансована, два дні Нацбанк зовсім не виходив на ринок. Об'єм інтервенції за тиждень склав трохи менше 80 млн дол. Ми бачимо, що попит дуже знизився", - сказав Чурій.

Читайте також: Нацбанк заявляє, що ринок став "спокійнішим", валюти достатньо

Він нагадав, що основний попит на валюту формують українські компанії - резиденти, які працюють з експортно-імпортними операціями і які купують валюту для виконання своїх зобов'язань.

Чурій також повідомив, що минулого тижня попит на валюту з боку населення переважав пропозицію, при цьому ж населення більше продає валюти, ніж купує.

"Якщо минулого тижня ми ще бачили переважання попиту над пропозицією, то вже сьогодні ситуація збалансована. Більше того, банки більше скуповують валюти у населення ", - сказав Чурій.

Читайте також: Нацбанк прогнозує, що відновлення економіки почнеться восени

Він зазначив, що великого попиту на валюту з боку нерезидентів не фіксується.

"Що стосується нерезидентів, це та категорія учасників ринку, якою багато експертів всіх лякали. На сьогодні попит з боку нерезидентів відносно невеликий", - сказав Чурій.

За його словами, з початку березня обсяг ОВДП, який знаходиться у власності нерезидентів, зменшився приблизно на 9 млрд грн (або трохи більше 300 млн доларів), і це, наголошує заступник голови НБУ, - невеликий обсяг.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України з 16 по 20 березня 2020 року продав на міжбанківському валютному ринку 1,088 млрд дол. США. для згладжування валютних коливань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-