Нацбанк знизив облікову ставку до 10%

Нацбанк знизив облікову ставку до 10%

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення із 13 березня 2020 року знизити облікову ставку до 10%.

Про це на пресконференції заявив голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку до 10 % річних із 13 березня 2020 року", - сказав Смолій.

Читайте також: Нацбанк витратив $350 мільйонів на підтримку гривні

У Нацбанку очікують на зниження облікової ставки до 7% до кінця цього року, а за умови прискореної реалізації новим урядом реформ, регулятор матиме можливість для швидшого пом’якшення монетарної політики.

"Як і раніше, Національний банк очікує зниження облікової ставки до 7% до кінця цього року. Оцінюючи темп руху до цієї позначки, Національний банк уважно стежитиме за перебігом ситуації із поширенням коронавірусу у світі й Україні та її впливом на українську і світову економіку, перебігом переговорів з МВФ щодо укладення нової програми співпраці, від чого залежатимуть очікування учасників фінансових ринків та ціни на українські активи", - сказав Смолій.

Читайте також: Банківська система України готова до будь-яких шоків — експертка

Він також зазначив, що у разі сприятливого розвитку подій та за умови прискореної реалізації новим урядом України реформ, Національний банк матиме можливість для швидшого пом’якшення монетарної політики.

Натомість, у випадку реалізації окреслених ризиків Національний банк буде оперативно реагувати наявними інструментами монетарної політики, підкреслив глава НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, правління Національного банку України прийняло рішення знизити облікову ставку з 31 січня 2020 року до 11%, з 13 грудня до 13,5%, до 15,5% із 25 жовтня 2019 року. 6 вересня 2019 року облікова ставка була знижена до 16,5%, у липні - до 17%.

Читайте також: Уряд і НБУ обговорили здешевлення іпотеки та кредитів для бізнесу

Раніше, 25 квітня 2019 року, НБУ вперше за 2 роки знизив облікову ставку на 0,5% - до 17,5% річних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-