Уряд і НБУ обговорили здешевлення іпотеки та кредитів для бізнесу

Уряд і НБУ обговорили здешевлення іпотеки та кредитів для бізнесу

Укрінформ
Представники Кабінету міністрів і Нацбанку обговорили макроекономічну стабілізацію, здешевлення іпотеки та кредитів для бізнесу.

Про це повідомив у Telegram Прем'єр-міністр Олексій Гончарук за результатами зустрічі з головою НБУ Яковом Смолієм, яка відбулася 2 березня.

"Уряд і Нацбанк зближують взаємодію для макростабілізації, здешевлення іпотеки та кредитів для бізнесу. Подальше зниження облікової ставки з 11% до 7% уже у 2020 році означає дешевші кредити. Так, іпотека має бути значно дешевшою. А для бізнесу максимальний розмір доступного кредиту під 5-7-9% зросте до 2 млн грн. Також розширюємо ці кредити для купівлі комерційної нерухомості", - зазначив він.

Як повідомляє Урядовий портал, на зустрічі були також присутні представники Мінфіну та Мінекономіки.

Читайте також: Уряд готує трирівневий план протидії впливу коронавірусу на економіку — Милованов

Раніше повідомлялося, що у своєму оновленому макроекономічному прогнозі на 2020 рік Національний банк України зазначив, що економічне зростання прискориться у 2020 році до 3,5% (з 3,3% у 2019), а в наступні роки становитиме близько 4%. Протягом 2020 року інфляція перебуватиме в діапазоні 5%. Знизивши на початку року облікову ставку до 11%, НБУ прогнозує на кінець 2020 року її подальше зниження до 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-