Ціни на нафту вперше за 30 років впали майже на 30% - Bloomberg

Ціни на нафту вперше за 30 років впали майже на 30% - Bloomberg

Оновлено
Укрінформ
У понеділок 9 березня ціна нафти впали майже на третину – до 31,43 доларів за барель – вперше за 30 років.

Про це повідомляє Bloomberg.

«У понеділок ціна нафти в перший робочий день після розпаду договору ОПЕК+ впала майже на третину – до 31,43 долари за барель. Тобто ціна сирої нафти повторила рекорд часів війни в Перській затоці 1991 року», - йдеться в повідомленні.

Так, барель північноморської суміші подешевшав одразу на 14 доларів, втративши в ціні 31%. Останній раз Brent опускався до 31,5 долара у січні 2016 року, а перед тим – навесні 2004 року.

Вартість нафти марки WTI впала на 27%, до 30,27 долара. Останній раз ціна цієї марки опускалася до 30,3 долара в 2016 та 2003 роках.

Читайте також: Нафта дешевшає після рішення ОПЕК скоротити видобуток

Слід зауважити, що, на думку експертів, продовження падіння цін на нафту підірве політику та скорочення бюджетів по всьому світу, що, в свою чергу, посилить тиск на центральні банки, які намагатимуться не допустити рецесії.

Нагадаємо, що 5 березня 2020 року представники 14 країн ОПЕК на чолі зі Саудівською Аравією прийняли рішення про додаткове скорочення видобутку нафти на 1,5 мільйони барелів за добу.

У той же час, члени ОПЕК не змогли домогтися укладання угоди про масштабне скорочення видобутку нафти з Росією та іншими виробниками, що не входять у цю організацію: через це ціни на «чорне золото» й почали активно падати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-