На дороги цьогоріч залучать безпрецедентні для історії України кошти — Зеленський

На дороги цьогоріч залучать безпрецедентні для історії України кошти — Зеленський

Укрінформ
Цього року понад 85 млрд гривень буде виділено на будівництво 4 тисяч км доріг державного значення та понад 22 млрд гривень - на 2,5 тисячі доріг місцевого значення.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час стратегічної зустрічі в Укравтодорі на тему: "Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2020 році ми маємо оновити 4 тисячі кілометрів доріг державного значення. На це передбачено безпрецедентні кошти в історії України - це понад 85 млрд гривень”, - сказав він.

За його словами, серед цих коштів 31 млрд гривень виділять із Дорожнього фонду, понад 19 млрд гривень буде взято у банках під державні гарантії, а також буде залучено частину коштів, які бюджет отримує від НАК “Нафтогазу” завдяки виграшу у Стокгольмському арбітражі.

Крім того, Президент зазначив, що цього року планується побудувати 2,5 тисячі км доріг місцевого значення, на що виділено “рекордні” 22,2 млрд гривень, тобто на 70% більше, ніж витрачено у 2019 році.

Читайте також: "Стартап" під назвою ямковий ремонт доріг має піти у минуле - Зеленський

Зеленський підкреслив, що роботи з будівництва і ремонту доріг розпочнуться 1 березня.

“1 березня 2020 року, довго чекати не будемо, ми починаємо великий, серйозний, потужний проєкт “Велике будівництво”. Ми хочемо з’єднати якісним сполученням усі куточки нашої країни - схід, захід, північ, південь. Ми повинні посилити культурні та соціальні зв’язки, а також зробити доступними дуже важливі соціальні об’єкти - це опорні лікарні, дитячі садочки, опорні школи”, - наголосив глава держави.

Президент також поінформував, що таке “масштабне” будівництво доріг дозволить створити близько 12 тисяч нових робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-