У Нафтогазі прогнозують істотне падіння ціни на газ

У Нафтогазі прогнозують істотне падіння ціни на газ

Укрінформ
Середньозважена річна ціна на газ може становити $150 за 1 тис. кубометрів.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів голова правління НАК Андрій Коболєв.

"Не хочу зараз розкривати ціну на імпорті, ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни", - сказав Коболєв.

При цьому середньозважена річна ціна може становити близько 150 доларів за тисячу кубометрів.

"Старе родовище, в якому бурять свердловини за значну суму грошей, наприклад, 10 мільйонів доларів, просто себе не окупить. І ми готові показати це на цифрах. Тому що така свердловина просто прискорює відбір газу зі старого об'єкта, потрібні нові об'єкти", - написав Коболєв.

Читайте також: Коболєв припускає, що Нафтогаз можуть приватизувати

За його словами, НАК уже отримав два листи від приватних виробників, які співпрацюють з Нафтогазом у спільних проєктах. Виробники заявляють, що хочуть закривати розпочате видобування.

"З такою ціною на газ себе можуть окуповувати нові об'єкти. У нас зараз є в процесі кілька нових об'єктів. Якщо вони дадуть тиск і об'єм, який ми очікуємо, – так, там можна нарощувати (видобування -ред.)", - додав Коболєв.

Як повідомляв Укрінформ, споживачі у січні 2020 року заплатять за газ 5580 гривень за 1 тис. кубометрів з ПДВ без транспортування, це на 25% менше, ніж за відповідний період у минулому році. У зв’язку з цим, урядом було прийняте рішення відмовитися від гарантованої ціни на газ (6600 гривень за 1 тис. кубометрів з ПДВ без транспортування).

Вартість газу визначатиметься щомісячно та залежатиме від щоденної середньоарифметичної ціни природного газу газу на нідерландському газовому хабі ТТF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-