В Україні створять Офіс контролю викидів у повітря

В Україні створять Офіс контролю викидів у повітря

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив рішення створити Офіс контролю викидів у повітря. Ця установа збиратиме інформацію та здійснюватиме екологічний контроль у найскладніших промислових регіонах України.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Тelegram.

"Рішення Уряду дозволить створити «Офіс контролю викидів у повітря» у Кривому Розі...«Офіс контролю викидів у повітря» збиратиме інформацію та здійснюватиме екологічний контроль у найбільш складних промислових регіонах України", - написав він.

Гончарук додав, що держава контролюватиме рівень забруднення повітря та викидів в атмосферу і створення такого Офісу — це лише перший крок на шляху до реформи екологічного контролю.

"Спеціалісти та співробітники лабораторії Офісу будуть супроводжувати та скеровувати перевірки найбільших підприємств, що здійснюють викиди в атмосферу", - зауважив Гончарук.

Глава уряду уточнив, що для максимальної ефективності Офіс працюватиме безпосередньо в Кривому Розі — у місті, де це питання є найгострішим. 

Читайте також: Український стартап "Аеродрон" створив екологічний літак для фермерів

Він також нагадав, що у 2018-му році Україна посіла 109 місце серед 180 країн світу за показниками захисту довкілля у розрізі впливу на здоров’я населення та захисту екосистем, за даними Інституту оцінки та вимірювання показників здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-