Енергетичні сертифікати в Україні торік отримали понад 1360 будівель

Енергетичні сертифікати в Україні торік отримали понад 1360 будівель

Укрінформ
Станом на кінець 2019 року енергоаудитори видали більше 1360 енергетичних сертифікатів.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на Держенергоефективності.

"Станом на кінець 2019 р. енергоаудитори видали більше 1360 енергетичних сертифікатів.Зокрема, сертифікацію вже пройшли: 430 житлових будинків; понад 330 громадських будівель; 254 навчальних заклади (школи, університети та ін.); більше 210 медичних закладів; понад 70 дитячих садочків; більше 40 підприємств торгівлі; 7 готелів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попит на сертифікацію енергоефективності будівель в Україні постійно зростає. Наприклад, у лютому минулого року енергоаудитори подали до бази Держенергоефективності лише 14 сертифікатів, а у листопаді – більше 200, у грудні – рекордні 376.

Найбільше енергетичних сертифікатів видано у Львівській, Рівненській та Полтавській областях.

Для забезпечення сертифікації в країні ще у липні 2018 року Держенергоефективності із закладами вищої освіти започаткувало співпрацю, щоб запровадити навчальні програми та атестацію для енергоаудиторів. У результаті 30 закладів вищої освіти готують фахівців у цій сфері.

Читайте також: Проєкт «Мережі енергоменеджерів» стартує у трьох областях

Завдяки сертифікації визначається: клас енергоефективності будівлі; рекомендації щодо термомодернізації будівлі, щоб підвищити її енергоефективність, забезпечити комфортні умови перебування та зменшити витрати на комунальні рахунки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-