Рада зробила перший крок до легалізації грального бізнесу

Рада зробила перший крок до легалізації грального бізнесу

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проєкт закону “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор” (№2285-д).

За відповідне рішення проголосувало 260 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми приймемо цей закон, ми отримаємо нормальний цивілізований ринок азартних ігор”, - зазначив голова підкомітету з питань організації та оподаткування грального бізнесу Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Марусяк під час презентації проєкту закону у Верховній Раді.

Він підкреслив, що документ запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії. Також законопроєкт дозволяє розташовувати зали з гральними автоматами лише у готелях, які мають три, чотири або п’ять зірок. Марусяк зазначив, що згідно з документом, резидентам держави-агресора буде заборонено мати гральний бізнес на території України.

Також законопроєктом передбачається регулювання “класичних” лотерей. “Не буде ніяких залів так званих миттєвих лотерей, під які маскуються гральні зали”, - підкреслив Марсуяк.

Він наголосив, що за попередніми підрахунками бюджет України може за перший рік отримати від 2,5 до 4 мільярдів гривень податку від грального бізнесу.

Читайте також: Рада затвердила календарний план третьої сесії

Як повідомлялося, 19 грудня 2019 року Верховна Рада не змогла ухвалити у першому читанні законопроєкт про легалізацію грального бізнесу. Водночас депутати підтримали рішення відправити законопроєкт на повторне перше читання.

Після цього уряд ухвалив постанову, якою заборонив займатися гральним бізнесом під виглядом державних лотерей.

За даними Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, станом на 11 січня в Україні було припинено діяльність понад 5300 нелегальних гральних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-