Україна та Польща запускають новий залізничний пересадковий маршрут

Україна та Польща запускають новий залізничний пересадковий маршрут

Укрінформ
Укрзалізниця та Польська залізниця запускають новий міжнародний пересадковий маршрут Львів - Берлін. Ним можна буде скористатися вже з 15 грудня цього року.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За його словами, наразі спостерігається неабияка популярність поїздів до країн Європи. «Разом з польськими колегами ми дійшли згоди організувати так званий пересадковий маршрут Львів - Берлін. Тож українці зможуть лише з однією зручною пересадкою подорожувати до Німеччини, та очікуємо на туристів з цієї країни. Ця подорож займе трохи більше 18 годин», - зазначив Кравцов.

Тож, починаючи з середини грудня, пасажири, які подорожують до Німеччини, зможуть скористатися поїздом № 89/90 Львів - Перемишль та на кінцевій станції здійснити зручну пересадку на поїзд № ЕС/EN 456/457 Перемишль - Берлін.

"Так, зі Львова поїзд № 89 вирушатиме о 16:20 та прибуває до Перемишля о 18:19, потім - пересадка на поїзд № ЕС/EN 456 Перемишль - Берлін, який відправляється з Перемишля о 19:57 та прибуває до Берліна о 09:48. У зворотному сполученні поїзд № ЕС/EN 457 Берлін - Перемишль вирушатиме з Берліна о 18:43 та прибуватиме до Перемишля о 08:38. Після цього - пересадка на поїзд № 90 Перемишль - Львів, відправлення з Перемишля о 10:18, прибуття до Львова о 13:45", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поїзд № ЕС/EN 456/457 Перемишль - Берлін також зупинятиметься в Кракові, Катовіце, Ополе, Вроцлаві та Франкфурті-на-Одері.

Читайте також: Укрзалізниця планує здати в оренду торговельні площі вокзалів Києва

За 10 місяців 2019 року до країн Європи Укрзалізниця перевезла майже 479 тис. пасажирів, що на 55,6 тис. пасажирів більше, ніж за відповідний період минулого року. У зворотному напрямку з країн Європи в Україну поїздами подорожували 323,5 тис. пасажирів - на 61,8 тис. більше порівняно з 2018 роком. Як і торік, наразі найбільше пасажирів подорожує за кордон до сусідньої Польщі - поїздами № 705 та № 715 Київ - Перемишль. Ці поїзди є найпопулярнішими і у зворотному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-