Кулеба назвав гендерну умову українського “економічного дива”

Кулеба назвав гендерну умову українського “економічного дива”

Укрінформ
Економічне диво в Україні є неможливим без повноцінного залучення жінок до всіх сфер економіки та суспільного життя.

Про це сказав віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час медійного марафону “Рівність у політиці”.

“Економічне диво, яке є одним із найважливіших завдань нового уряду, є неможливим без повноцінного залучення жінок до всіх сфер економіки та суспільного життя – на рівних із чоловіками умовах, із рівними правами”, - сказав Кулеба.

Він зазначив, що наразі Україна дуже багато робить для забезпечення рівності можливостей чоловіків та жінок. За його словами, нині триває активна робота над ухваленням комунікаційної стратегії уряду з досягненням гендерної рівності та повноцінним запуском Центру гендерних компетенцій, аби найкращі стандарти та практики НАТО системно впроваджувалися в Україні.

“Ми розуміємо, що подолання стереотипів - це складний шлях. Тому також розробляємо масштабні національні комунікаційні кампанії”, - сказав Кулеба.

Він зазначив, що питання гендерної рівності важливе не лише з точки зору суспільної, політичної чи економічної сторони, воно має бути важливим для кожної людини. “Рівність - це можливість відкривати нові можливості розвитку і нові можливості руху вперед”, - додав Кулеба.

Читайте також: Гендерний підхід дозволяє створити ефективне місцеве управління - експерт

У Києві проходить медійний марафон «Рівність у політиці», присвячений обговоренню рівного доступу до участі у політиці жінок та чоловіків на всіх рівнях.

Захід організовує Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ) завдяки підтримці американського народу через Агенцію США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine - USAID Україна), британського народу через Фонд розвитку ефективного врядування Великої Британії (British Embassy, Kyiv), Швеції та канадського народу через Посольства Канади в Україні (Embassy of Canada in Ukraine)).

Під час марафону відбудеться презентація посібника НДІ "Навички ведення виборчих кампаній", електронну версію якого можна завантажити на сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-