МВФ вивів Україну з групи СНД — Маркарова

МВФ вивів Україну з групи СНД — Маркарова

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд запровадив нову економічну класифікацію країн, відповідно до якої Україна входить до групи Emerging and Developing Europe (Європа, що розвивається), а групу СНД, в якій вона перебувала раніше, ліквідовано.

Про це повідомляє міністр фінансів Оксана Маркарова у Facebook.

"Важливенна для нас зміна в розподілі на групи в новому Звіті МВФ: група CIS /СНД нарешті припинена, Україна — в групі Emerging and Developing Europe", - зазначила Маркарова.

Читайте також: МВФ покращив прогноз економічного зростання в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Україна ніколи не була членом СНД, оскільки не підписала статут цієї Співдружності. Про це на початку серпня 2019 року в коментарі агентству заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар.

Окрім того, з 2014 року Україна припинила сплату внесків до бюджету Співдружності й відтоді не підписувала щорічних рішень про єдиний бюджет органів СНД.

МЗС відкликало трьох представників України, які працювали на посадах у структурах Співдружності за квотою нашої держави, а в серпні 2018 року було ліквідовано Постпредство України при Координаційних інститутах СНД, нагадав Боднар.

Нині триває масштабна інвентаризація договорів, укладених Україною в рамках СНД, а це близько 240 документів. Вже припинено дію 15 угод, які не відповідають національним інтересам України, триває робота щодо припинення дії ще понад 70 угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-