Україна розраховує на довгостроковий транзитний контракт газу з РФ — Гончарук

Україна розраховує на довгостроковий транзитний контракт газу з РФ — Гончарук

Укрінформ
Україна не зацікавлена у продовженні старого транзитного контракту газу з РФ, натомість хоче отримати новий довгостроковий контракт, який буде сформовано за європейськими правилами.

Про це на брифінгу за результатами засідання уряду сказав Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україні важливо отримати новий довгостроковий договір. Україна і наша ГТС починають працювати за європейськими правилами. Тому нам точно потрібен новий контракт, який буде заснований на європейській практиці. Ми також ставимо собі за мету отримання довгострокового контракту. Продовження на один рік за старими правилами нам не підходить", - відзначив Гончарук.

За його оцінкою, переговори з російською стороною можуть тривати ще кілька місяців.

Читайте також: Транзитний контракт із Газпромом 1 січня укладатиме новий оператор ГТС

"Ми розраховуємо, що вдасться завершити до кінця року, але як воно вийде - подивимося. У нас сформована була переговорна група, її очолює міністр Оржель (міністр енергетики та захисту довкілля - ред.). Він відповідальний за те, щоб переговори відбувалися таким чином, щоб максимально захистити інтереси України", - додав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, контракт на транзит російського газу через територію України закінчується 31 грудня 2019 року.

У Нафтогазі заявляли, що на майбутніх переговорах запропонують Росії транспортувати по 60 млрд кубометрів газу щорічно протягом 10 років.

Читайте також: Оржель і Коболєв назвали умови підписання транзитного контракту з Газпромом

Міністр енергетики РФ Олександр Новак 26 липня повідомив, що Росія запропонувала Україні продовжити чинний контракт на транзит газу на рік.

Черговий раунд газових переговорів у форматі Україна - Європейська комісія - Російська Федерація відбудеться у 20-х числах жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-