Нафта дешевшає в очікуванні переговорів США і Китаю

Нафта дешевшає в очікуванні переговорів США і Китаю

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу в очікуванні старту торгових переговорів США і Китаю, результати яких можуть змінити очікування щодо глобального попиту на енергоносії.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $ 58,01 за барель, що на $ 0,23 (0,39%) нижче за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів вівторка ціна цих контрактів знизилася на $ 0,11 (0,19%) - до $ 58,24 за барель.

Ф'ючерс на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $ 0,22 (0,42%) - до $ 52,41 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт впав у ціні на $ 0,12 (0,23%) - до $ 52,63 за барель.

Учасники американо-китайських переговорів зустрінуться у Вашингтоні 10 і 11 жовтня з тим, щоб обговорити угоду, спрямовану на припинення торговельної суперечки, яка уповільнила глобальне економічне зростання.

Однак напруженість у відносинах між двома державами посилилася після того, як на початку цього тижня Сполучені Штати застосували обмеження на видачу віз китайським чиновникам у зв'язку «з затриманням або знущаннями над мусульманськими меншинами» і «некоректними» коментарями провідного представника Національної баскетбольної асоціації США на підтримку протестів в Гонконзі.

За словами Хауї Лі, економіста сінгапурського банку OCBC, ці проблеми призвели до того, що трейдери не схильні до ризику, хоча на світовому ринку нафти зберігається дефіцит пропозиції, який теоретично має підтримувати ціни вище $ 60 / бар.

Побоювання з приводу зниження світового попиту затьмарюють загрозу того, що Еквадор на третину скоротить свої поставки нафти через антиурядові протести, які серйозно вплинули на нафтовидобування. За оцінками еквадорської державної компанії Petroamazonas, вона скоротить виробництво на 188 тис. бар./доб. (б/д) або більше ніж на третину через заворушення на своїх підприємствах.

Тим часом, в Сполучених Штатах комерційні запаси нафти зросли за підсумками минулого тижня на 4,1 млн бар., свідчать дані Американського інституту нафти (API). Аналітики очікували, що зростання складе 1,4 млн бар.

Щотижневий звіт Управління енергетичної інформації США (EIA) має бути опублікований 9 жовтня в 17:30 за Києвом.

EIA очікує, що видобуток нафти в США зросте в цьому році на 1,27 млн​​б/д до рекордних 12,26 млн б/д. Це на 20 тис. б/д вище від попереднього прогнозу. Крім того, прогнозується, що в 2020 р видобуток зросте на 910 тис. б/д, - до 13,17 млн ​​б/д, що нижче за попередню оцінку зростання на 990 тис. б/д.

Читайте також: Нафтогаз vs Газпром: у Стокгольмі починаються слухання апеляції

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 58,09 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 58,12 долара за барель, що на 6 центів вище за рівень закриття торгів ($ 58,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-