Рішення про розпорядження сільгоспземлями оприлюднюватимуться автоматично

Рішення про розпорядження сільгоспземлями оприлюднюватимуться автоматично

Укрінформ
Держгеокадастр запроваджує практику автоматичного оприлюднення рішень про розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності.

Про це повідомляє Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру.

"Держгеокадастр започатковує практику оприлюднення 100% рішень, що приймаються його територіальними органами з питань розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності, в тому числі передачі у власність чи користування земельних ділянок. Інформація розміщується у розділі “Оприлюднення наказів щодо розпорядження землями” на сайті Держгеокадастру за посиланням https://land.gov.ua/t/", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Раді думають, як змінити правила безкоштовного отримання землі

У профільному відомстві зазначили, що інформація про дату реєстрації, номер та тематику клопотання, категорію осіб, які звертаються з клопотанням, статус розгляду заяви територіальним органом та цільове призначення земельної ділянки, відносно якої виданий наказ, надається у відкритому доступі.

"Запровадження нового функціоналу дає можливість забезпечити подолання корупційної складової у сфері розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності та дозволяє зробити прозорими та публічними всі етапи розпорядження землями", - акцентували в Держгеокадастрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-