Рада внесла зміни до законодавства про захист права власності

Рада внесла зміни до законодавства про захист права власності

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності".
За ухвалення закону проголосували 284 народних депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці, метою закону є забезпечення додаткових гарантій захисту права власності в Україні.

Цього планується досягти шляхом внесення змін до деяких законодавчих актів.

Закон передбачає усунення основних юридичних прогалин, які створюють проблеми власникам нерухомості та бізнесу.

Так, закон передбачає припинення діяльності акредитованих суб'єктів; запровадження обов'язковості нотаріального посвідчення договорів про відчуження корпоративних прав; впровадження принципу одночасності вчинення нотаріальної дії та державної реєстрації прав; підвищення відповідальності за порушення відповідних реєстраційних процедур.

Читайте також: Правила перетину лінії розмежування змінюються вже цього місяця

Автори передбачають, що з ухваленням закону буде знижена кількість рейдерських захоплень нерухомого майна та корпоративних прав, а також знижені витрати громадян та бізнесу, пов'язані із захистом власності від протиправних посягань.

Серед авторів законопроєкту — народні депутати від фракції "Слуга народу" Микола Стефанчук, Ігор Фріс, Олена Шуляк та Володимир Ватрас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-