У Штатах назвали найважливіші реформи для економіки України

У Штатах назвали найважливіші реформи для економіки України

Ексклюзив
Укрінформ
Головні зусилля нового уряду в Україні в контексті реформ наразі зосереджені, головним чином, на встановленні ринку приватної землі й реструктуризації державних активів, хоча робота не припиняється й на інших напрямах.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу за підсумками зустрічі з представниками американського бізнесу в Вашингтоні головний радник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Пітер Телюк.

"Передусім, це земельна реформа, і вона зараз просувається досить інтенсивно", - зауважив радник міністра.

Читайте також: Україна не випадає з графіка переговорів із МВФ - Маркарова

Зараз, за його словами, "є політична воля" реалізувати це комплексне питання. Водночас, в уряді усвідомлюють, що з огляду на необхідність часу й значних зусиль "потрібно зробити конкретні кроки (по земельній реформі – ред.) вже до кінця нинішнього року".

Найскладнішим у цьому процесі, за його словами, є розробка програми, справедливої для всіх, хто зацікавлений у ринку землі – і великих землевласників, і звичайних фермерів. Можливо, ця програма передбачатиме також механізми фінансування для звичайних українців, які хочуть купити землю і розвивати свій бізнес.

Читайте також: У Штатах розповіли, чого очікують західні інвестори від нової влади в Україні

Ще одним пріоритетом є реформа державних підприємств, зауважив Телюк. За його словами, тут ще немає сформованих остаточно конкретних пропозицій, "але ми дуже активно розглядаємо те, як розв'язувати ці питання" в Україні.

Він також зазначив, що паралельно передбачені зусилля щодо реалізації багатьох інших змін в економіці, але ці дві реформи наразі є основними, на які в уряді звертається увага в першу чергу.

"З економічної точки зору, чим ринок вільніший, тим краще працює капітал і економіка", - підкреслив радник міністра.

Фото: Volodymyr Petrov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-