Флот і зважування автомобілів у русі: Криклій запросив ЄІБ до співпраці

Флот і зважування автомобілів у русі: Криклій запросив ЄІБ до співпраці

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України запропонувало Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) долучитися до проєкту з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Про це йшлося під час зустрічі міністра інфраструктури України Владислава Криклія з головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Еріком де Загоном, повідомляє пресслужба відомства.

«Будівництво або модернізація флоту вимагає значних фінансових вкладень. Швидке оновлення флоту можливе лише за рахунок залучення додаткових інвестицій. Тому, ми хотіли б розглянути можливість участі ЄІБ у проєкті з оновлення та модернізації флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», - сказав Криклій.

За його словами, окрім збільшення об’ємів перевезень, оновлення та модернізація флоту також позитивно вплине на екологію річок.

За словами Криклія, Мінінфраструктури планує збільшити обсяги річкових перевезень у найближчі роки до 30 млн тонн на рік. “Такий показник ми можемо досягнути тільки спільними зусиллями, залучаючи інвесторів на річку», - зазначив міністр.

Українське Дунайське пароплавство (ПрАТ «УДП») — судноплавна компанія, що здійснює перевезення вантажів і пасажирів морським та річковим транспортом, 100 % акцій якої належать державі в особі Міністерства інфраструктури України.

Основні види діяльності компанії — перевезення вантажів і пасажирів річковим транспортом по Дунаю і морським транспортом в Чорноморському та Середземноморському регіоні, а також суднобудування і судноремонт на Кілійському суднобудівно-судноремонтному заводі.

На початок 2018 р. на балансі ПрАТ «УДП» знаходилось 430 суден.

Статутний капітал ПрАТ «УДП» 579 509 868 грн.

Читайте також: Польща створила умови для «квотних війн» у сфері перевезення вантажів - Криклій

Також Міністерство інфраструктури України має намір залучити кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для закупівлі систем зважування автомобілів в русі Weigh in Motion (WiM).

«Для впровадження системи зважування в русі (WiM) по всій території України нам необхідна підтримка та досвід Європейського інвестиційного банку. Ми хочемо встановити дані системи поблизу всіх великих логістичних центрів, портів та промислових об’єктів. Для цього нам необхідно як мінімум 146 таких комплексів», - розповів Криклій.

За його словами, поширення систем WiM по всій країні сприятиме збереженню дорожнього покриття, а також підвищенню безпеки дорожнього руху, тому для її впровадження надзвичайно важливо залучити додаткове фінансування.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня цього року в Україні запрацював пілотний проєкт із застосуванням систем зважування вантажних автомобілів у русі за допомогою системи Weigh in Motion (WiM). Перших два майданчики з такою системою встановлені на трасі Київ-Чоп. Загалом у рамках пілотного проєкту в Україні буде встановлено 6 таких майданчиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-