Польща створила умови для «квотних війн» у сфері перевезення вантажів - Криклій

Польща створила умови для «квотних війн» у сфері перевезення вантажів - Криклій

Укрінформ
Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що польська сторона створила умови для «квотних війн» у сфері перевезення вантажів, і не виключає звернення до судів Євросоюзу.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації в офісі ЄБА в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо дозволів, то маємо іншу проблему, крім того, що ними зловживали і продавали. Польська сторона створила фактично такі умови для квотних війн, тому що ті, хто не мають можливості працювати на території України, перереєстровуються на території Польщі. Потім фактично наші громадяни, наші водії переходили під польський прапор і працюють вже як польська компанія і сплачують податки в Польщі. Такий протекціонізм ринку вони зробили, розуміючи, що у нас і так непроста ситуація скрутна на Сході, вони нам ще на Заході створюють такі речі, обіцяючи нам ще частку дозволів, але поки що «віз і нині там», - сказав Криклій.

Він додав, що в Угоді про асоціацію України та ЄС передбачено лібералізацію перевезень, і тому польська сторона фактично порушує цей пункт угоди в односторонньому порядку. Криклій додав, що якщо ситуація не зміниться, то Україна може звернутись до «судової гілки в Європейському Союзі».

Читайте також: Дозволи на автоперевезення до Польщі: Гончарук розповів про нюанси вирішення проблеми

Раніше на брифінгу Прем`єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що кряд активно працює над тим, щоб переконати польську сторону збільшити кількість дозволів на перевезення вантажів для українського автомобільного транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році Польща зменшила кількість дозволів для перевезень в Польщу або транзитом через Польщу українських вантажів до 160 тис. Тоді як у 2018 році Польща видала Україні 260 тис. таких дозволів. У серпні цього року екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна може звернутись із скаргою до Європейської комісії на дії Польщі, якщо не вирішиться ситуація зі збільшенням квот на перевезення для українського автомобільного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-