Маркарова розраховує, що нові фіскальні проєкти запрацюють вже з 1 січня

Маркарова розраховує, що нові фіскальні проєкти запрацюють вже з 1 січня

Укрінформ
Міністр фінансів Оксана Маркарова розраховує на ухвалення законопроєктів №1209 і №1210 з податковими поправками, аби вони запрацювали вже з 1 січня 2020 року.

Про це вона написала у Facebook.

“Ці норми, якщо будуть підтримані парламентом, стануть чинними з 1 січня 2020 року, тобто за рік до поширення фіскалізації на 2 групу ФОП зі збільшеним лімітом до 2,5 млн та на 3 групу ФОП. Окрім BEPS (Base erosion and Profit Shifting – розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування) в законопроєкті 2 блоки питань: (1) норми щодо покращення адміністрування, зібрані комітетом, які базуються на податкових роз'ясненнях Мінфіну і переважно всі ці правки на користь бізнесу, а також (2) вирівнювання ставок (які не відображені в проєкті бюджету)”, - зазначила Маркарова.

За її словами, важливо, що профільний парламентський комітет визначив графік засідань робочих груп щодо законопроєктів 1209 і 1210, в основі яких лежать важливі інструменти деофшоризації та деолігархізації - запровадження кроків BEPS і унеможливлення агресивного ухиляння від сплати податків великими компаніями.

“Переважна більшість цих норм Мінфіном було обговорено публічно протягом року після проведеного форуму з OECD, попереднім складом Комітету - Ніна Южаніна, Сергій Верланов, НБУ (Катерина Рожкова) та експертами. Важливо реально обговорити всі питання і відділити міфи від реальних пропозицій. Сподіваюсь, що бізнесасоціації і експерти знайдуть час для обговорення”, - додала представниця уряду.

Читайте також: Бізнес просить Раду врахувати його думку при ухваленні фіскальних проєктів

Законопроєкти №1209 і №1210 пропонують поправки до законодавства "Про вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві". У нинішній редакції пропонується запровадити оподаткування експортних операцій за ставкою 20% ПДВ (оподатковувати різницю собівартості та ціни продажу), вилучити з податкового кодексу положення про особисту відповідальність податкових інспекторів, збільшити штрафні санкції за порушення термінів реєстрації податкових накладних, навіть за неоподатковуваними та пільговими операціями, передбачити оподаткування курсових різниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-