Бізнес просить Раду врахувати його думку при ухваленні фіскальних проєктів

Бізнес просить Раду врахувати його думку при ухваленні фіскальних проєктів

Фото
Укрінформ
Члени Київської торгово-промислової палати (КТПП) підготували резолюцію до голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, щоб не допустити прийняття в другому читанні трьох фіскальних законопроєктів.

Таке рішення прийняли 20 вересня учасники круглого столу, який відбувся в Київській торгово-промисловій палаті, за участі представників бізнес-спільноти, експертів, адвокатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наведені положення (№1210, №1053-1 та №1073 – ред.), на нашу думку, найбільш яскраво свідчать про неможливість вжиття зазначених законопроєктів у запропонованій до другого читання редакції, оскільки містять дискримінаційні для платників податків норми. Просимо врахувати позицію платників податків - членів Київської торгово-промислової палати про необхідність виправлення недоліків і врахування зауважень, при прийнятті законопроєктів у другому читанні і в цілому", - наголошується в резолюції.

У резолюції, яка буде спрямована голові Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данилу Гетманцеву, представники бізнесу просять врахувати зауваження по критичних питань, які, на їхню думку, при прийнятті законопроєктів в поточній редакції можуть привести до негативних наслідків.

"Ухвалення трьох законопроєктів в сфері фіскальної політики має істотне значення для прав і законних інтересів бізнесу, адже без урахування його думки значно погіршиться стан платників податків, посилиться адміністративний тиск на бізнес і введуться корупційні ризики", - йдеться в резолюції.

Так, норми №1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві" можуть привести до збільшення в 4 рази штрафних санкцій за вчинення податкових правопорушень, введення 20% ставки оподаткування ПДВ при експорті товарів за ціною нижче звичайної.

Читайте також: У Раді представили проєкт держбюджету-2020. Основні цифри

На думку учасників круглого столу, неприпустимим є і прийняття без внесення змін законопроєктів №1053-1 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та № 1073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг", оскільки відбудеться значне збільшення штрафних санкцій за вчинення порушень при використанні РРО. Витрати малого бізнесу і мікропідприємництва - платників податків другої і третьої груп єдиного податку на адміністрування процесів придбання та застосування реєстраторів розрахункових операцій збільшаться в рази, що може привести до скорочення або припинення їх діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-