АМКУ попередив компанію через поширення інформації, що вводила споживачів у оману

АМКУ попередив компанію через поширення інформації, що вводила споживачів у оману

Укрінформ
Харківські антимонопольщики рекомендували ТОВ "Аромат" припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Відповідне рішення оприлюднене на сайті АМКУ.

"Припинити дії, які містять ознаки порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення інформації, що вводить в оману про походження товару, характеристики товарів, а також усунути причини цих порушень у 20-денний строк", - йдеться у документі.

Як виявили антимонопольщики, на веб-сайті зазначеного товариства, в інформації про продукцію ТОВ «Аромат» вказувалося, що вона має міжнародний сертифікат «Європейської якості», що сировина для продукції надходить з Франції, Швейцарії, Англії, Іспанії, Німеччини та Японії, а сама продукція має лікувальні та профілактичні властивості.

Водночас, як визначили в АМКУ, косметична продукція ТОВ «Аромат» не є лікарськими засобами, а отже вона не має лікувальних та профілактичних властивостей.

Читайте також: "Газовий запас" від Нафтогазу може виявитися надто дорогим - АМКУ

Крім того, на запит тервідділення АМКУ, ТОВ «Аромат» не надало міжнародного сертифікату та не надало належного підтвердження щодо поставок парфумних композицій з Японії та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-