Нафта здорожчала через побоювання про збої у постачаннях саудівської сировини

Нафта здорожчала через побоювання про збої у постачаннях саудівської сировини

Укрінформ
Ціни на нафту збільшилися у понеділок до максимуму за дві сесії торгів на фоні побоювань з приводу перебоїв у поставках нафти з Саудівської Аравії та загострення напруженості на Близькому Сході.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Листопадові ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $0,79 (1,23%) - до $65,07 за барель. У п'ятницю їхня ціна зменшилася на $0,12 (на 0,19%), склавши на закриття $64,28 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднімаються на $0,67 (1,15%) - до $58,76 за барель. За підсумками попередньої сесії їхня ціна опустилася на $0,1 (на 0,17%), закрившись на позначці $58,09 за барель.

"До повного відновлення видобутку Саудівською Аравією ціни на нафту продовжать зростати на побоюваннях посилення геополітичних ризиків, - зазначив аналітик HI Investment Corp. Уїлл Юн. - Проте, навряд чи ми побачимо війну або військову конфронтацію".

Глава МЗС Ірану Джавад Заріф минулого тижня попередив про неминучу повномасштабну війну в разі удару американських або саудівських військових по Ірану. У ході інтерв'ю журналіст телеканалу CNN запитав, які можуть бути наслідки удару США або Саудівської Аравії, Заріф відповів: "Повномасштабна війна". Він зазначив, що Тегеран "не хоче вступати у військовий конфлікт". Однак, за його словами, Іран рішуче має намір захищати свою територію.

Держсекретар США Майк Помпео сказав у неділю, що війська США призначені для "стримування та оборони" і Вашингтон прагне уникнути війни з Іраном.

При цьому економісти Moody's Analytics говорять, що "навіть якщо війну з Іраном буде попереджено, залишаються серйозні питання з приводу безпеки поставок саудівської нафти".

Читайте також: Газ для промисловості у жовтні подорожчає на 5%

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 65,01 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,29 долара за барель, що на 61 цент вище за рівень закриття торгів ($64,28)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-