Ан-178 зацікавив вже більш як десять країн - Кривонос

Ан-178 зацікавив вже більш як десять країн - Кривонос

Ексклюзив
Укрінформ
Український близькомагістральний транспортний літак з турбореактивним двигуном Ан-178 вже зацікавив покупців з-понад 10 країн світу.

Про це розповів Укрінформу заступник секретаря РНБО генерал Сергій Кривонос.

«Як спецпризначенець скажу, що це (літак АН-178 - ред.) - моя надія та надія ЗСУ. І це майбутнє для розвитку ДП "Антонов", бо в цьому літаку вже зацікавлені більш як 10 країн. Дякую ДП "Антонов", що виставили свій літак - це жива реклама, краще ніхто не придумає», - поділився своїми враженнями від виставки генерал Кривонос.

Ан-178 на виставці в Стамбулі / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Він дуже позитивно оцінив турецький досвід проведення подібних виставок, зокрема в питанні залучення молоді до розвитку технічної сфери в країні.

«Щодо досвіду, який має турецька сторона в питанні залучення молоді до технічного прогресу своєї країни: вони показують, розказують, зацікавлюють й отримують відповідний результат. Діти, які навчаються, виростають, - працюють на їхню промисловість, не виїжджаючи за кордон», - зазначив заступник секретаря РНБО.

За його словами, участь у подібних до Teknofest 2019 виставках дає змогу спеціалістам з України спілкуватися та порівнювати свої досягнення з досягненнями інших учасників.

Він наголосив на високому рівні розвитку турецько-української співпраці та зацікавленні у ній як Києва, так і Анкари.

Читайте також: Teknofest-2019: Абромавичус розповів, як просувається відмова від комплектуючих з РФ

Виставка Teknofest 2019 триватиме до 22 вересня. Очікується, що цього року її відвідає 1 млн гостей. ДП «Антонов» представляє на виставці сімейство регіональних реактивних літаків Ан-1Х8, зокрема середній транспортний літак Ан-178.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-