Рада ухвалила закон, який закріплює добровільність використання стандартів в Україні

Рада ухвалила закон, який закріплює добровільність використання стандартів в Україні

Укрінформ
Верховна Рада України у другому читанні прийняла законопроєкт №1068 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію”, який остаточно закріплює добровільне використання стандартів в Україні.

За прийняття законопроєкту проголосував 291 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Суть цього законопроєкту полягає в тому, що ми остаточно закріплюємо принцип добровільності стандартів”, - заявила заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, презентуючи законопроєкт.

Відповідно до пояснювальної записки, метою законопроєкту є приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики.

Документ також скасовує галузеву стандартизацію, тому протягом 15 років центральні органи виконавчої влади мають право у відповідних сферах діяльності та в межах своїх повноважень перевіряти та переглядати свої галузеві стандарти з метою переведення їх на національний рівень або на рівень підприємств чи скасування.

Читайте також: Рада ухвалила зміни до законів про захист споживачів фінпослуг

Також законопроєкт передбачає недопущення погодження проєктів національних стандартів з державними органами та недопущення нормативно-правового регулювання відносин, пов'язаних із розробленням стандартів підприємств, установ та організацій і технічних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-