Україна на другому місці у світі за прогресом щодо відкриття даних - Федоров

Україна на другому місці у світі за прогресом щодо відкриття даних - Федоров

Укрінформ
Україна на другому місці у світі за прогресом щодо відкриття даних, у перспективі трьох років вона має вийти у топ-3 за обсягом відкриття даних.

Про це під час відкриття Open Data Forum сказав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я бачу два завдання для нашого новоствореного міністерства: зробити так, щоб даних (відкритих - ред.) ставало більше і щоб на основі відкритих даних з'являлося більше бізнесів. Я вивчив постанови, що передбачають вікриття даних, але я й знаю відсоток виконання. Наша мета - зробити так, щоб дані стали на 100% відкритими", - сказав Федоров.

Читайте також: Міністерство діджиталізації презентують 27 вересня

Він зазначив, що міністерство працюватиме над тим, щоб Україна упродовж трьох років увійшла у топ-3 за відкритістю даних у світі. Наразі, за словами міністра, Україна друга у світі за прогресом щодо відкриття даних.

"Є підтримка Президента, Прем'єр-міністра, уряду. Усі розуміють важливість відкритих даних. Офіційно наступний рік - рік діджиталізації країни. Ми будемо відцифровувати усе", - прокоментував Федоров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-