Приватизація «Зорі-Машпроєкту»: Керівник області обіцяє підтримку працівникам

Приватизація «Зорі-Машпроєкту»: Керівник області обіцяє підтримку працівникам

Укрінформ
Новопризначений голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік запевнив, що при можливій приватизації ДП НВКГ «Зоря-Машпроєкт» буде зроблено все можливе для захисту інтересів працівників підприємства.

Про це Стаднік сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу 19 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є юридичні аспекти, і є фактичні. Юридичні це те, що підприємство є державним, і його потрібно приватизувати, тому що це питання економіки. Але є ще і дванадцятитисячний трудовий колектив. Ці люди та їхні родини живуть за рахунок цього підприємства і повинні розуміти, що з ними буде далі, до чого їм готуватися, що влада може їм запропонувати натомість. Вони повинні бути впевнені, що інвестор, який зайде, виконає свої зобов'язання. Я зроблю все від мене залежне, щоб утримати стабільність на підприємстві і стояти разом з цими працівниками до кінця», - сказав Стаднік.

При цьому він не виключив, що з приходом інвестора на «Зорю» чисельність працівників може скоротитися до 5-6 тисяч. Адже за ці роки науково-технічний прогрес зробив великий крок вперед, і сьогодні технології заводу істотно відстають. Але завдання влади запропонувати цим людям щось натомість.

Читайте також: Новий очільник Миколаївщини назвав пріоритетом боротьбу з корупцією і злочинністю

Як повідомлялося, Верховна Рада України прийняла в першому читанні закон про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, серед яких і ДП НВКГ «Зоря-Машпроєкт».

Голова фракції партії «Слуга народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія запевнив миколаївців, що приватизувати державне підприємство «Зоря-Машпроект» поки ніхто не збирається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-