Позиція України на газових переговорах не зміниться з новою командою — Мінекономіки

Позиція України на газових переговорах не зміниться з новою командою — Мінекономіки

Укрінформ
Нова владна команда готова до наступного раунду тристоронніх газових перемовин між Україною, Росією та ЄС щодо транзиту російського газу територією України, і дотримуватиметься раніше заявленої української позиції.

Про це у коментарі Укрінформу в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі YES заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства торговий представник України Тарас Качка.

"Україна завжди готувалася і готова. Всі модальності нова команда зберігає, спадковість дуже гарна. Карта переговорної позиції дуже деталізована і добре прорахована", - сказав Качка.

На запитання, хто представлятиме Україну на тристоронніх газових перемовинах, він відповів, що делегація наразі формується і буде затверджена рішенням уряду. "Лідирує Міністерство енергетики, я допомагаю формувати", - поінформував Качка.

Читайте також: Уряд може затвердити анбандлінг "Нафтогазу" до початку газових переговорів

Як повідомлялося, XVI щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі" проходить у Києві з 12 по 14 вересня.

На конференцію, організовану міжнародним форумом YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, зібралися понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів і експертів з 26 країн, які обговорюють глобальні виклики майбутнього, а також політичну ситуацію і її значення для Європи та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-