Вантажні перевезення: АМКУ розкритикувала договір Укрзалізниці про надання послуг

Вантажні перевезення: АМКУ розкритикувала договір Укрзалізниці про надання послуг

Укрінформ
Антимонопольний комітет України застерігає АТ “Укрзалізниця” щодо дискримінаційних умов нового «Договору приєднання про надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом», який порушує законодавство України про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету України.

“Антимонопольний комітет України застерігає АТ «Укрзалізниця» від порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме під час введення в дію нового Договору приєднання про надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом. Умови такого договору АТ «Укрзалізниця» планує встановлювати в односторонньому порядку, що може призвести до дискримінації споживачів її послуг”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також занепокоєння АМКУ викликає обґрунтованість встановленої плати за використання власних вагонів перевізника під час виконання вантажних операцій.

В АМКУ пропонують Укрзалізниці та Міністерству інфраструктури України звернути увагу на застереження комітету щодо форми запропонованого договору та зауваження до окремих його умов від представників галузевих бізнес-асоціацій та вантажовідправників. На нову форму роботи з клієнтами Укрзалізниця має намір перейти вже з 1 жовтня цього року.

Читайте також: Люди з інвалідністю зможуть замовити спецвагон онлайн

Як повідомляв Укрінформ, Антимонопольний комітет України минулого тижня зобов’язав Адміністрацію морських портів України усунути дискримінацію при укладанні договорів з агентування суден. Рекомендації стосувалися також договорів приєднання, які нав’язувалися морським агентам у портах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-