На посаду директора-розпорядника МВФ - одна кандидатка

На посаду директора-розпорядника МВФ - одна кандидатка

Укрінформ
Головний виконавчий директор Світового банку Крісталіна Георгієва – єдина, хто претендує за процедурою на посаду директора-розпорядника МВФ.

Про це офіційно повідомили в Міжнародному валютному фонді, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Термін для висунення кандидатур на посаду наступного директора-розпорядника завершився в п'ятницю, 6 вересня. Одна кандидатка, Крісталіна Георгієва, яка є громадянкою Болгарії й наразі є головним виконавчим директором Світового банку, підтвердила свою згоду на розгляд її кандидатури", - зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що Виконавча рада МВФ готова провести всі процедури, які мають передувати офіційному призначенню, у тому числі зустрічі з кандидаткою та виконавчими директорами Фонду.

"Рада ставить завдання завершити процес відбору якомога швидше, не пізніше 4 жовтня 2019 року", - підкреслили у МВФ.

Читайте також: Євросоюз висунув кандидата на пост глави МВФ

Крісталіна Георгієва народилася в 1953 році, має докторський ступінь Університету національної і світової економіки Софії. Навчалася в Лондонській школі економіки, Массачусетському технологічному інституті, у Гарвардські школі бізнесу. 1993 року працювала у Світовому банку на різних посадах. З 2004 по 2007 рр. вона була призначена директором Постійного представництва СБ у Російській Федерації. Володіє англійською, російською, французькою мовами.

Після цього очолювала напрям стійкого розвитку Світового банку, з 2008 по 2010 рр. була віце-президентом Групи Світового банку. З лютого 2010 року по грудень 2016 року Георгієва працювала в Єврокомісії комісаром ЄС з питань міжнародного співробітництва. Після цього по теперішній час вона є головним виконавчим директором Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-