АМКУ прийняв рішення про примусове поділення OSTCHEM Фірташа

АМКУ прийняв рішення про примусове поділення OSTCHEM Фірташа

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) 5 вересня ухвалив рішення про примусове поділення групи OSTCHEM.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

“Сьогодні, 5 вересня 2019 року Антимонопольний комітет України ухвалив рішення примусово поділити групу компаній OSTCHEM Дмитра Фірташа у частині виробників азотних мінеральних добрив та накласти на «НФ Трейдінг Україна» штраф у розмірі 107 млн грн”, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, розслідування АМКУ встановило, що учасники групи компаній, до якої входить OSTCHEM, займаючи монопольне становище на ринку мінеральних добрив у 2014-2017 роках, зловживали ним, що призвело до зростання цін на мінеральні добрива, а також фактичної зупинки виробництва добрив в Україні у березні 2017 року. Так, після ухвалення Кабміном рішень про заборону купівлі добрив у РФ, ці підприємства завищували ціну на добрива в Україні, що завдало збитків фермерам.

Читайте також: АМКУ взявся за справу 18 облгазів Фірташа

Керівництво АМКУ у червні 2019 року заявив, що на групу компаній можуть не просто накласти штрафні санкції, а й змусити поділити свої хімічні активи.

Group DF — диверсифікована міжнародна група компаній, активи якої зосереджені в хімічній промисловості, виробництві титану, газовому та банківському секторах.

Азотний бізнес є одним із ключових напрямів для Group DF. Цей бізнес представлено холдинговою компанією OSTCHEM, яка об’єднує активи групи з виробництва азотних добрив, їх дистрибуції та транспортування: Азот (Черкаси, Україна), Концерн Стирол (Горлівка, Україна), Сєвєродонецьке об’єднання Азот (Сєвєродонецьк, Україна), Рівнеазот (Рівне, Україна) та Nitrofert (Естонія).

Group DF працює у 11 країнах євразійського регіону. Засновником та власником Group DF є Дмитро Фірташ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-