Податкову реформу запланували на весну наступного року — Гончарук

Податкову реформу запланували на весну наступного року — Гончарук

Укрінформ
Податкова реформа має бути проведена навесні 2020 року.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради, урядом і правоохоронними органами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Податкова реформа. Її ми плануємо провести весною наступного року. Цей рік ми присвятимо тому, щоб "відремонтувати" адміністрування. Щоби бізнес менше витрачав часу і грошей на те, щоби рахувати. Щоб було менше папірців. Але щоб податкова служба була максимально ефективною. І тут ми розраховуємо на роботу вже існуючого менеджера”, - сказав Гончарук.

Також він зазначив, що це ж стосується і митниці.

“Ми сподіваємося, що в цьому році вже нам вдасться зробити велику роботу, щоб системна контрабанда пішла в минуле. Наступного року в ідеалі ми маємо забути, що таке контрабанда”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Зеленський наполягає, аби банки знизили ставки за кредитами

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової (ДПС) та Державної митної служб (ДМС) шляхом поділу Державної фіскальної служби. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів.

У конкурсі на посаду голови Державної митної служби переміг перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Кабінет міністрів 21 серпня ухвалив рішення про передачу Державній податковій службі функції з реалізації державної податкової політики, а також державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, завершальним етапом реформи ДФС в Україні стане створення єдиної Служби розслідувань фінансових злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-