Президент доручив прийняти закон про перерозподіл функцій фінрегуляторів

Президент доручив прийняти закон про перерозподіл функцій фінрегуляторів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доручив Верховній Раді прийняти закон про передачу функцій Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Про це він сказав під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів в Офісі Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прийняти закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій державного регулювання ринків фінансових послуг, що передбачає розподіл функцій між Національним банком та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Термін — до 1 жовтня 2019 року. Відповідальні — Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія", - сказав Зеленський.

Як повідомлялось, законопроєкт №2413а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг" пропонує ліквідувати Нацкомфінпослуг, а її підопічних передати іншим фінансовим регуляторам. Зокрема, під контроль НКЦБФР передати різні фонди: недержавні пенсійні (НПФ), фінансування будівництва, облігацій нерухомості, а також довірчі товариства. Нагляд за страховими компаніями, кредитними установами, ломбардами, лізинговими та факторинговими компаніями законопроєкт пропонує передати Національному банку.

Читайте також: НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

Наразі функції фінансових регуляторів багато в чому перетинаються. Наприклад, НПФ контролюють одночасно Нацкомфінпослуг і НКЦПФР. Ліквідація одного з регуляторів, вважають експерти, спростить регулювання фінустанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-