НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

НБУ оприлюднив річний звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності

Укрінформ
Річний Звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності (далі - Рада) за період із серпня 2018 року по липень 2019 року оприлюднено на сайті Нацбанку.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Національний банк оприлюднив річний Звіт про діяльність Ради з фінансової стабільності за період з серпня 2018 року по липень 2019 року", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ключовим ризиком за цей період для фінансової стабільності України залишалась пауза у співпраці з МВФ. Члени Ради неодноразово наголошували на необхідності продовження активної співпраці з Міжнародним валютним фондом, що є запорукою продовження структурних реформ та рефінансування зовнішнього боргу за нижчими ставками.

У центрі уваги Ради були й інші проблемні питання, які не перший рік є джерелом системних ризиків в Україні. Насамперед, це питання врегулювання проблемної заборгованості державних банків, упередження потенційних негативних наслідків несприятливого розгортання подій навколо ПриватБанку, поліпшення фінансового стану Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У пресслужбі додали, що за звітний рік Рада затвердила та погодила до оприлюднення Рекомендації (принципи) щодо роботи банків державного сектору із непрацюючими кредитами (NPLs); обговорила можливі шляхи врегулювання заборгованостей державних монополій перед державними банками та визнала необхідність формування середньострокової стратегії для держмонополій.

Утворена Радою Робоча група з впровадження заходів врегулювання неплатоспроможності Фонду ганатування вкладів фізосіб має опрацювати із залученням експертів МВФ та Світового банку підходи, які забезпечать платоспроможність ФГВФО вже до кінця 2019 року.

Читайте також: НБУ запрошує регуляторів до обговорення Стратегії розвитку фінсектору України

Крім того, у квітні відбулося позачергове засідання Ради, присвячене наслідкам судових процесів навколо ПриватБанку. Учасники засідання обговорили можливі шляхи та сценарії захисту інтересів держави у судах і домовились підтримувати комунікації про перебіг судових справ щодо ПриватБанку із громадськістю та міжнародними фінансовими організаціями, домагатися максимальної відкритості та прозорості процесу.

Як повідомлялося, Раду з фінансової стабільності створено у березні 2015 року указом Президента України. До її складу входять голова Національного банку України, міністр фінансів України (співголови Ради), голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, директор-розпорядник ФГВФО, заступник голови Національного банку та заступник міністра фінансів. Рада є форумом для фахового обговорення ризиків, що загрожують фінансовій стабільності держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-