Оржель розповів про перспективи поставок американського газу з Польщі

Оржель розповів про перспективи поставок американського газу з Польщі

Укрінформ
Українське новостворене Міністерство енергетики та захисту довкілля обговорило з польською стороною питання щодо забезпечення можливості інтерконектора для збільшення імпорту газу.

Про це під час пресконференції в Будинку уряду сказав міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підписали меморандум, це є питання енергетичної безпеки, це питання диверсифікації. Одне з перших завдань - аналіз, які роботи треба зробити з української сторони, щоб забезпечити збільшення можливості отримання газу з LNG-терміналу у Польщі. Ми також зробили перший контакт з представниками Сполучених Штатів", - сказав Оржель.

За його словами, українська та польська сторони обговорили можливість побудови інтерконектора, а також проведення усіх необхідних для цього робіт із обох сторін.

"Є політичне рішення. Тепер працюватимуть експертні групи. Є різні технічні варіанти рішення... Я думаю, ми дуже вийдемо на рішення проєктне", - прокоментував Оржель.

Читайте також: Оржель заявив, що об'єднання Міненерговугілля та Мінприроди усуває конфлікт інтересів

Він відзначив, що якщо інтерконектор почне функціонувати, обсяг постачання газу в Україну може сягнути 1 млрд кубометрів. Однак, зважаючи на плани Польщі щодо збільшення потужностей терміналу в Свіноустьє та будівництво терміналу в Ґданську, вже у найближчому майбутньому Україна зможе розраховувати на значне збільшення обсягів газу, який може бути запропонований на ринку України зі сторони Польщі, що у свою чергу забезпечить повне завантаження транзитних потужностей.

"Ми є преміальним ринком. 10-11 млрд кубометрів газу - ринок, за який треба боротися", - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-