Нацкомісія знизила тариф на передачу електроенергії

Нацкомісія знизила тариф на передачу електроенергії

Укрінформ
З 1 вересня 2019 року тариф на послуги з передачі електричної енергії НЕК «Укренерго» буде знижено на 195,6 грн/МВт-год. — до 116,54 грн/МВт-год.

Про це вовідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"30 серпня, на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке проводилось у формі відкритого слухання, було прийнято постанову НКРЕКП за №1781 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 12 липня 2019 року №1411», згідно з якою з 1 вересня 2019 року зменшено тариф на послуги з передачі електричної енергії ПРАТ «НЕК «УКРЕНЕРГО» до рівня 116,54 грн/МВт∙год. (без податку на додану вартість) (або на 195,6 грн/МВт∙год.)", - йдеться у повідомленні.

У НКРЕКП також підкреслили, що електропостачальники мають враховувати прийнятий рівень тарифу на послуги з передачі електричної енергії при формуванні ціни на електричну енергію та здійсненні розрахунків за спожиту електричну енергію із споживачами з вересня 2019 року.

Читайте також: Енергоатом підвищує потужність шести енергоблоків

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня 2019 року уряд схвалив Постанову про покладання спеціальних обов`язків (ПСО) на ринку електроенергії, яка зробить можливим пониження тарифів на 10-11% на електроенергію для всіх непобутових споживачів з 1 вересня. Представник президента у Кабміні Андрій Герус заявив, що відбудеться пониження тарифів для непобутових споживачів на 21 коп. за кВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-