Об'єднання МЕРТ з Мінагро має пришвидшити реалізацію ключових реформ - міністр

Об'єднання МЕРТ з Мінагро має пришвидшити реалізацію ключових реформ - міністр

Укрінформ
Об’єднання Міністерства економічного розвитку і торгівлі з Міністерством аграрної політики має пришвидшити реалізацію ключових реформ.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

"Об’єднання має на меті пришвидшення реалізації ключових реформ, таких як: приватизація державних підприємств, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, детінізація аграрних ринків та земельних відносин, лібералізація трудових відносин – збільшення кількості легальних робочих місць, розширення доступу до міжнародних ринків, перезавантаження системи професійного навчання, модернізація підходів до наукових досліджень та запровадження інновацій в аграрному секторі. Детальний опис реформи буде викладений у Програмі уряду, що буде представлена на розгляд парламенту у визначені законом терміни. Наразі Кабінет міністрів напрацьовує карту пріоритетів та план дій", - написав Милованов.

Він зазначив, що для міністерства є важливою синхронізація діяльності всіх ринків та запровадження ефективних, прозорих і зрозумілих правил гри. Реформа аграрної сфери з огляду на її комплексність вимагає стратегічного узгодження із ключовими змінами в інших сферах. Дерегуляція та діджиталізація – ключові інструменти боротьби з корупцією у сферах апробацій, сертифікації та дозвільної діяльності, пов’язаних з доступом новітніх засобів виробництва в аграрному секторі та доступом виробленої сільськогосподарської продукції до українського та міжнародного споживача.

"Приватизація державних підприємств – ліквідація неефективності в управлінні суб’єктами господарювання та прямих втрат державного бюджету. Перезавантаження системи державної статистики дозволить отримати чіткі цифри, щодо показників розвитку галузі та формувати прогнозовані довгострокові орієнтири та пріоритети державної політики у відповідній сфері. Об’єднання міністерств носить стратегічний характер. І в цьому стратегічному вимірі нам критично почути ключових стейкхолдерів. Ми плануємо проведення координаційної зустрічі з представниками аграрного сектору для визначення больових точок і перспектив. Налагодження ефективного діалогу – наш виклик і можливість. Буде докладено максимально зусиль, аби життєвий сільськогосподарський цикл не було порушено", - зауважив Милованов.

Читайте також: В Україні цьогоріч видали 1212 аграрних розписок на майже 8 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня 2019 року Верховна Рада України на своєму засіданні проголосувала за новий склад Кабінету міністрів України. Міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства став Тимофій Милованов. Відповідне рішення підтримали 281 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-