Нафта торгується різноспрямовано: Brent дещо дорожчає, WTI - дешевшає

Нафта торгується різноспрямовано: Brent дещо дорожчає, WTI - дешевшає

Укрінформ
Нафта Brent торгується в невеликому плюсі, WTI слабо дешевшає у п`ятницю, при цьому ціни обох марок завершують тиждень зростанням завдяки сигналам ослаблення ворожості у відносинах США і Китаю.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $61,09 за барель, що на $0,01 (0,02%) вище за рівень закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ціна цих контрактів становила $61,08 через барель, піднявшись на $0,59 (0,98%).

Ф'ючерс на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $0,12 (0,21%) - до $56,59 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт зріс в ціні на $0,93 (1,67%), до $56,71 за барель.

З початку цього тижня Brent додала в ціні на 2,7%, WTI - 4,4%.

Підтримку ринку напередодні надали слова офіційного представника міністерства торгівлі КНР Гао Фена про те, що Китай не буде негайно відповідати на нове підвищення мит, оголошене президентом США Дональдом Трампом минулого тижня.

Пекін не залишав без відповіді попередні кроки США, що вводили нові мита на китайські товари, і відмова від дій цього разу може означати зміну стратегії, зазначають експерти. Прагнення Китаю уникнути подальшої ескалації конфлікту було позитивно сприйнято трейдерами.

Дані Міненерго США, оприлюднені у середу, показали, що запаси нафти у країні минулого тижня впали на 10 млн барелів, рекордними темпами з червня.

У центрі уваги інвесторів залишається ураган "Доріан", що наближається до східного узбережжя штату Флорида, якому вже присвоєно четверту категорію. Ураган, ймовірно, не торкнеться нафтовидобувного регіону у Мексиканській затоці, але трейдери продовжують стежити за ситуацією.

Читайте також: В українських сховищах накопичили 18 мільярдів кубів газу

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 60,18 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,37 долара за барель, що на 12 центів нижче за рівень закриття торгів ($60,49).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-