Данилюк обіцяє вже цього тижня законопроєкт про Службу фінансових розслідувань

Данилюк обіцяє вже цього тижня законопроєкт про Службу фінансових розслідувань

Укрінформ
Законопроєкт про Службу фінансових розслідувань буде доопрацьовано цього тижня.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

“На цьому тижні фіналізуємо законопроєкт про Службу фінансових розслідувань. У минулу п'ятницю сформували позицію щодо розподілу підслідності. Дякую всім колегам за конструктивність”, - написав Данилюк.

При цьому він зазначив, що глава МВС Арсен Аваков показав приклад, як реформувати, не очікуючи закону, — ліквідував своїм рішенням департамент захисту економіки.

Крім того, Данилюк додав, що “з’явилася креативна ідея щодо назви нового органу, але тримаємо інтригу”.

За даними пресслужби РНБО, на нараді з питань підготовки законопроєкту "Про Службу фінансових розслідувань" Данилюк зазначив, що Служба буде саме аналітичним, а не силовим центром, покликаним запобігати злочинам у фінансовій сфері.

Зокрема, вона займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави у сфері фінансів та суміжних сферах, а також виявлятиме системні чинники, що призводять до економічної злочинності та вчинення таких злочинів. Це, на переконання секретаря РНБО, сприятиме зростанню інвестиційної привабливості України.

Як правоохоронний орган, Служба матиме право на ведення оперативно-розшукової діяльності, що здійснюватиметься після проведення ретельної аналітичної роботи, зазначив Данилюк.

Читайте також: У РНБО запустять контактну лінію для ветеранів АТО/ООС

Кількість працівників СФР не має перевищувати 3000 осіб. Чисельність нової структури визначатиметься за рішенням Кабінету міністрів. Для забезпечення прозорості відбору співробітників до нової Служби буде створено спеціальну комісію. Її членами зможуть стати представники громадськості, наукової спільноти та іноземних партнерів, поінформував Данилюк.

Як зазначили в РНБО, у нараді з питань підготовки законопроєкту про СФР взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова, голова Державної податкової служби Сергій Верланов, заступник голови Служби безпеки України Олександр Карпенко, представники Генеральної прокуратури України, народні депутати та радники секретаря РНБО України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-