Реформа ДФС завершиться створенням єдиної Служби фінрозслідувань - Маркарова

Реформа ДФС завершиться створенням єдиної Служби фінрозслідувань - Маркарова

Укрінформ
Створення єдиної Служби розслідувань фінансових злочинів стане завершальним етапом реформи Державної фіскальної служби в Україні.

Про це заявила 23 серпня міністр фінансів України Оксана Маркарова на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справи України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щоб ми могли ефективно протидіяти економічним злочинам, для нас є викликом завершення цієї реформи (ДФС — авт.) створенням Служби фінансових розслідувань”, - підкреслила Маркарова.

Вона додала, що єдина Служба розслідувань фінансових злочинів буде створена відразу після прийняття відповідного законопроєкту, над яким активно працюють експерти.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення двох окремих відомств - Державної податкової (ДПС) та Державної митної служб (ДМС) шляхом поділу Державної фіскальної служби. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС.

8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів.

У конкурсі на посаду голови Державної митної служби переміг перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Читайте також: Аваков пропонує ліквідувати Департамент захисту економіки Нацполіції

Голова Державної податкової служби Сергій Верланов на початку серпня цього року заявив, що команда Президента України Володимира Зеленського спільно з новообранами парламентаріями та експертами працюють над моделлю створення Служби фінансових розслідувань, яка займатиметься економічними злочинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-